DE KOOKBOERDERIJ
Samen actief op het platt
eland

Terug naar de beginpagina

FOTO WEDSTRIJD

Fotowedstrijd "Beste Vergeten Groenten Foto"
De Stichting Vergeten Groenten organiseert een ludieke fotowedstrijd: Wie maakt de beste foto van een vergeten groente? Nog maar kort geleden hebben The Greenery en LTO Nederland persberichten uitgestuurd met noodkreten als dat de kropsla, de bloemkool en het spruitje uit Nederland dreigen te verdwijnen. De Stichting Vergeten Groenten wil met deze fotowedstrijd de aandacht voor oude groenterassen op een originele wijze onder de aandacht brengen. Ze nodigt professionele en amateur-fotografen uit naar De Historische Groentehof in Beesel (nabij Roermond) te komen om mee te dingen naar de titel "Beste Vergeten Groente Foto". Men kan in twee categorieën meedoen: foto's van planten en foto's van uitgeserveerde gerechten.

Op De Historische Groentehof staan ca. driehonderd oude, historische en bijzondere groenterassen. Groenten die onze ouders en grootouders nog aten. Naast de hof ligt de Kookboerderij, gespecialiseerd in het op authentieke wijze bereiden (en conserveren) van gerechten.

Aanmelden
Fotoclubs of individuele professionele en amateur-fotografen kunnen zich vanaf 1 juni aanmelden door een e-mail te sturen aan info@vergeteneten.nl. Zij ontvangen daarna een aanmeldingsformulier.

Beoordeling en expositie
De jury bestaat uit leden van Het Genootschap der Vergeten Groenten en vertegenwoordigers van de media. Omdat elk seizoen zijn groenten kent, beoordeelt de jury, in januari 2005 de ingezonden foto's. Hierna worden de vijftig beste foto's geëxposeerd in diverse musea in het land. De winnaar van de "Beste Vergeten Groente Foto" ontvangt van de Stichting Vergeten Groente een oorkonde en een zilveren penning met een afdruk van het Buggenummer Muuske (een aardappelras uit 1872).

Fotodag
Voor fotoclubs of groepen forografen biedt De Historische Groentehof de mogelijkheid tot een speciale dag. Deze bestaat uit een rondleiding, een lunch, een fotosessie en een kooksessie plus eventueel een diner met vergeten groenten. De tocht kan worden verzorgd door Utrecht - Atrecht Cultuurtochten, Prinsenbeek. Telefoon: 076 542 7884 of 06 520 88340 (www.cultuurtochten.nl).

Informatie
Voor meer informatie over de foto wedstrijd "De Beste Vergeten Groenten Foto" neemt u contact op met:

Stichting Vergeten Groenten
Jac Nijskens Rijkel 21 5954 NJ Beesel
T 077-4762916
F 077-4762914
E info@vergeteneten.nl

De Kookboerderij
Samen actief op het platteland
Terug naar boven of terug naar de beginpagina
Unieke foto's maken van vergeten groenten in De Historische Groentehof?
Inschrijfformulier aanvragen,
klik hier.

Winnende foto's landelijk geëxposeerd

Groepen kunnen zich opgeven voor een fotodag.
Deze dag bestaat uit een rondleiding door De Historische Groentehof, een lunch, een fotosessie plus eventueel een diner met vergeten groentes.
De tocht kan worden verzorgd door Utrecht - Atrecht Cultuurtochten, Prinsenbeek.
Telefoon: 076 542 7884 / 06 520 88340 (www.cultuurtochten.nl).